El nostre centre, Casal de barri Can Portabella, com el seu propi nom indica, és un centre de barri, de proximitat, de lleure. Un punt on establir relacions, treballar en xarxa i, per tant, amb responsabilitat social. A partir d’aquí, es va detectar la necessitat d’apropar-nos al col·lectiu LGBTI, de fer-nos més visibles i per tant, ser un establiment segur.
El projecte Identitats, nascut el 2019 és, a través d’una sèrie de diferents activitats, una reivindicació social per la llibertat sexual, d’identitat i d’expressió de gènere. Aquesta reivindicació va dirigida com a forma d’educació i reeducació cap a infants i adults. És per això que les activitats programades són de diferent calibre, ja sigui com a espectacle, activitat lúdica programada, o exposicions que permetin la fàcil connexió amb els usuaris. El tret de sortida d’Identitats va ser el mes de maig de 2019 amb l’exposició “Diversitats familiars” que inclou una presentació per posar de manifest la dualitat sexe-gènere. Al llarg dels cursos, posarem en pràctica diferents mètodes dinàmics per tractar els diversos temes que engloben el col·lectiu LGTBI i, d’aquesta manera, arribar a les persones de qualsevol edat. Col·laborem amb entitats i associacions com ACATHI, GAG, Fundació Enllaç i Encara en Acció les quals ens faciliten moltes activitats. Tanmateix estem en contacte amb altres entitats i associacions buscant la col·laboració mútua per créixer, aprendre i assolir el nostre objectiu.
Malgrat les restriccions que la pandemia provocada per el COVID-19 ha ocasionat, hem volgut continuar amb la línia de lluita per la no discriminació de la identitat i la orientació millorant les nostres activitats i buscant noves alternatives per l’any que s’apropa. Per una banda, tenim l’activitat “el Joc de les Banderes” que tracta de relacionar cada orgull lgtbi amb la seva bandera corresponent. Per fer-ho més accesible, hem confeccionat un dossier sobre terminologia lgtbi que inclou un glossari i dies commemoratius així com incloem també diferents models relacionals sexoafectius. D’altra banda, el feminisme sempre ha anat lligat a la lluita lgtbi (i viceversa), per aquesta raó, dins d’aquest projecte es programaran activitats amb perspectiva de gènere, sortint del feminisme hegemònic que invisiblitza altres realitats dins la identitat de dona.
Si teniu cap suggerència o voleu ajudar-nos a millorar el projecte no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.