Molta gent ja sap que Can Portabella és un equipament que està plenament compromès amb la sostenibilitat i el mediambient.
Ja en els seus orígens l’arquitecte Josep Bunyesc va rehabilitar l’edifici amb una mirada d’eficiència energètica, fet que el va permetre guanyar al 2016 el Premi d’Excel·lència Energètica i adquirir la categoria de Passive House. La seva estructura interna és de fusta i està dissenyada per a que l’edifici obtingui un balanç energètic positiu, ja que per una banda es minimitza la seva necessitat d’energia i, per una altra, es cobreix amb una placa fotovoltaica.
Aquest peculiaritat ha permés que l’equip que gestiona el centre estigui en contacte constant amb aquesta temàtica, fent divulgació de l’eficiència energètica, la necessitat de tenir cura dels recursos naturals i la reutilització de materials. Prova d’això són els projectes d’intercanvi que es desenvolupen durant tot l’any, les activitats puntuals que programem (tant per públic adult com familiar) o els petits gestos com són l’eliminació dels gots d’un sol ús.
Per tot plegat aquest any es va considerar el mediambient i la sostenibilitat com una branca de treball constant en el centre i, per això, es va elaborar un Pla d’Acció per a la sostenibilitat. D’aquesta manera passaríem de fer activitats aïllades a registrar els objectius que es volen assolir i les actuacions que volem portar a terme per aconseguir-ho (amb la corresponent avaluació).
Aquest pla es va presentar la xarxa Barcelona+Sostenible i ara ja formem part d’aquesta comunitat de més de 1.000 organitzacions compromeses amb la sostenibilitat ambiental, social i econòmica que construeixen col·lectivament una ciutat responsable amb les persones i l’entorn.